APOLLO CYCLING

Wij zijn een gepassioneerd team, waar sport en vriendschap centraal staan.

Over Ons

Over Ons

De oprichting van het Apollo Cyclingteam Genk is officieel in het staatsblad verschenen. Alleen is het geen veldritploeg geworden. Wel eentje die voorlopig met een tiental masters in zee gaat en in de toekomst vooral jeugd wil aantrekken. Niet specifiek voor het veldrijden. Eerder voor op de weg. De man achter de schermen was Jos Geurts, die destijds Sport en Moedig Genk van de dood redde. Omwille van zijn ervaring werd hij door enkele initiatiefnemers, waaronder Giannoulis Giorgopalis, gevraagd om raad. Ze vonden meteen een sponsor die het groots zag en voor Tv-reclame wel wat geld veil had. “Daarvoor heb je profs nodig en die zijn in het veldritwereld nogal prijzig”, aldus Jos Geurts. “We hadden snel begrepen dat dit veel te hoog gegrepen was. Daarom hebben we onze plannen en doelstellingen snel gewijzigd. We richtten nu onze pijlen vooral op de jeugd”, aldus Jos die de nieuwe club wel met raad en daad wil bijstaan maar omwille van zijn gezondheidstoestand geen bestuurlijke functie wil opnemen.” Begin deze maand verscheen de oprichting van het Apollo cylingteam Genk, met als hoofdsponsor de firma Webeco uit St.-Truiden, in het staatsblad en is het officieel. Gianni Giorgopalis, vader van renner Dimitri, is de voorzitter. Hij wordt bijgestaan door Mario Bielen, Erik Meertens, Jean Vanmol en Kristof Houben. Jawel, ‘de’ Kristof Houben die al een paar keer wereldkampioen bij de masters werd en momenteel ook nog zeer actief is in die categorie en daarmee ook het uithangbord van de nieuwe club is. .

Visie


Omdat de transferperiode al een hele tijd is afgesloten en de betere renners ergens onderdak hebben, is het voor de nieuwe club niet gemakkelijk om aan renners te geraken. “Eigenlijk zelfs onmogelijk”, bekent voorzitter Giorgopalis. “We zullen het daarom volgend seizoen vooral met een tiental masters doen. Een categorie die vaak wordt onderschat maar volgens mij bijzonder belangrijk is voor een club die met jeugd wil werken. Waar vader of nonkel koerst, zie je ook van dat de jeugd voor de wielersport kiest.

Jeugd

Ondermeer via die weg willen we in de toekomst een volwaardige jeugdploeg worden waar prestaties van ondergeschikt belang zijn. En wat men in andere teams ook moge beweren, ikzelf en met mij ook enkele andere bestuursleden van onze nieuwe club hebben ondervonden dat men gewoon aan de kant wordt geschoven indien prestaties achterwege blijven. Zo werd mijn zoon Dimitri gewoon zonder uitleg op straat gezet bij zijn vorige club omdat hij door zijn studies nog onvoldoende tijd kon vrijmaken om bij de beloften te presteren. Jongens die in de toekomst hetzelfde meemaken kunnen voortaan bij ons terecht. Geloof me, wielrennen is heel populair bij de jeugd. Maar men moet ook de mindere goden aan hun trekken laten komen.

Aspiranten wedstrijd

Het nieuwe Genkse team is ook van plan om volgend seizoen een aspirantenwedstrijd te organiseren. “Vorig jaar heeft ons groepje een open wedstrijd ingericht in Boxberg. Dat was een groot succes. We hebben dus al een beetje ervaring. Wedstrijden inrichten wordt zeker niet onze hoofdbezigheid. Maar ook via die weg willen we in de toekomst jongeren overtuigen dat ze bij ons terecht kunnen en goed behandeld worden”, besluit de voorzitter van het Apollo Cyclingteam Genk..

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, events, eetdagen, enz...
van Apollo Cycling Team Genk. Schrijf je hier in...